De laatste competitie wedstrijd van dit seizoen zit erop voor de Spatters. Dit seizoen zwommen de Spatters samen met Zwolle, Emmeloord en Wolvega. De selectie zwemmers zijn 20ste geworden op de ranglijst van de 30 ploegen in de B-competitie en dat betekend dat we in de B-competitie blijven zwemmen komend seizoen.

Men zwemt in de competitie om punten. Per programmaonderdeel worden de tijden van de twee snelste zwemmers per vereniging omgezet naar punten. De estafettenummers tellen ook mee voor de punten. Hoe sneller je zwemt, hoe minder punten. Des te minder punten, des te sneller de zwemmers zwemmen. De stand op de ranglijst, na vier rondes, bepaalt promotie of degradatie.

?? 29 nieuwe persoonlijke records

Er zijn maar liefst 29 persoonlijke records gezwommen en daarnaast heeft Caroline Damen twee clubrecords gezwommen. Op de 200 meter vlinderslag met een tijd van 2:30.46 en 200 meter wisselslag met een tijd van 2:28.40. Het beste persoonlijk record was voor Elise van Egten. Zij wist haar tijd op de 200 meter vrije slag met ruim 25 seconden te verbeteren. Bijna alle selectie zwemmers hadden wel 1 of meer persoonlijke records. Op de individuele programma’s sleepten de Spatters maar liefst 6 eerste, 6 tweede en 4 derde plaatsen op. Ook werd de heren estafette ploeg 2e op de 4 x 200 meter vrije slag met een eindtijd van 8:53.82. Dit estafetteteam werd opgevuld door Andy Oort, Wouter van Asperen, Derk Jan Speelman en Jovanny Timmer.

De landelijke competitie is misschien wel ten einde voor dit seizoen, maar er komen nog wel een aantal wedstrijden aan voor de zwemmers. Waaronder de Regionale A -en B kampioenschappen, de NJJK en het ONK/SwimCup. Het komende weekend staat het trainingskamp voor de deur en dat beloofd een zwaar weekend te worden voor de zwemgroep!

? Foto’s van de B-Competitie in Wolvega

Er werden prachtige foto’s gemaakt tijdens de competitiewedstrijd in Wolvega! Leden kunnen die bekijken op myalbum.com/zpcdespatters.

Kathelijne Tijms zwom 1:18.99 op de 100 meter rugslag, een prima tijd wanneer je niet meer zoveel traint.

Kathelijne Tijms tijdens de 100 meter rugslag