Er werd goed gezwommen op de ONK / Swim Cup, de Junior Cup en de Minior Cup in Eindhoven!

ONK / Swim Cup

Veel leden van de Spatters mochten starten op de Open Nederlandse Kampioenschappen / Swim Cup te Eindhoven. Deze kampioenschappen werden gehouden van donderdag 6 t/m zondag 9 april. Derk Jan Speelman en Caroline Damen hebben op de eerste 2 dagen verschillende PR’s gezwommen. Op de derde dag in de voorrondes geen verbeteringen van de tijden. Maar Caroline heeft zich wel weten te plaatsen voor de finale op de 200 meter vlinderslag. Haar eindtijd werd 2:32.17, wel een pr. Op dag 4 wederom enkele persoonlijke records, waaronder die van Derk Jan op de 100 meter vrije slag met 55.14.

Junior Cup

Jovanny Timmer zwemt naar goud en Drents record Zondag kwamen Derk Jan van Duyn en Jovanny Timmer aan de start tijdens de juniorencup op de 50 en de 100 meter schoolslag. Jovanny werd 1ste op de 50 meter schoolslag met een klein persoonlijk record (33.83) maar dit is tevens een nieuw record voor de Provincie Drenthe. Dit is een record voor de leeftijd van 14 jaar. Het huidige record stond met een tijd van 34.30 op naam van Bryan Chen (ZC Borger) en werd gezwommen op 9 december 2012. Derk Jan finishte als 6e van de junioren 4 en later. Zijn tijd 35.00 wat ook een mooie PR is. Beide heren scherpten de tijden op de 100 meter niet aan. Maar eindigden op rang 12 (Derk Jan) en 14 voor hun leeftijdscategorie.

Een gouden medaille voor Jovanny Timmer op de 50m schoolslag

Foto: Gerry Timmer

Minior Cup

Dit zijn de minioren die zaterdag mochten starten op de miniorencup. Esther Baauw, Sabine Oostingh, Thomas Pieters, Dion Gunnink, Gideon Vos, Sharon Oldenkamp en Kimberly Kootstra. Vorig jaar werd dit nog de Pietercup genoemd, vernoemd naar Pieter van den Hoogenband. Een mooie ervaring rijker door in het 50 meter Pieter van den Hoogenband zwemstadium te mogen zwemmen. Esther, Dion, Gideon en Sharon scherpten hun tijd behoorlijk aan op hun 100 meter vrije slag. Sabine deed dat op de 100 meter wisselslag.