Het zwemseizoen is weer gestart, afgelopen zaterdag  stond er een Minioren-Junioren circuit op het programma in Hoogeveen. Een groep van 8 gemotiveerde jeugdzwemmers van De Spatters & Najade vertrok opgetogen naar zwembad ‘De Dolfijn’ in Hoogeveen, voor een vernieuwde zwemwedstrijd.  

Naast de bekende afstanden, zoals rugslag, vlinderslag en wisselslag, stonden er dit keer ook drie nieuwe zwem-challenges op het programma. Ook nieuw dit jaar is dat je punten krijgt voor de verschillende onderdelen, het is dus een meerkamp geworden. Voor de acht zwemmers met de meeste punten waren er medailles.  

Het Minioren-Junioren circuit heeft in het programma ook een viertal challenges opgenomen. Deze zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren. Het zwemmen van benen is bijvoorbeeld heel belangrijk voor een stabiele ligging in het water. De challenges die zaterdag zijn gezwommen  zijn: 
-Benen challenge (50 of 100 meter borstcrawlbenen zwemmen met een plank in je handen) 
-Vlinderslag benen onder water challenge (10 tot 15 meter onderwaterfase) 
-Koprol challenge (25 meter borstcrawl met halverwege 2 koprollen) 

Tijdens een wedstrijd kijkt de jury of de challenge netjes wordt uitgevoerd. Als dat misschien niet het geval is, wordt je tijd wel opgenomen in de uitslagen, maar scoor je helaas geen punten voor de meerkamp. 

De zwemmers van Spatters & Najade hebben het weer super goed gedaan. Er zijn heel veel PR’s gezwommen en veel medailles gewonnen. Goud was er voor Daan Mulder (jongens minioren 4 el.), zilver voor Marleen Oostingh (meisjes minioren 4 el.), brons voor Aline Strijker (meisjes minioren4 el.).  Voor de 4e t/m 8e plek waren er medailles voor Esther Pomper, Mathijs de Wit en Daan Westerhof.