Een aantal zwemmers van De Spatters hebben dit weekend zeer goede resultaten geboekt op een landelijke en een regionale wedstrijd. Het hele seizoen wordt er hard getraind om aan het eind van het seizoen mee te kunnen doen aan deze wedstrijden.

In Leiden waren de Speedo Jaargang wedstrijden voor minioren. Hier kwamen van diverse afstanden de beste 18 van Nederland naar toe en hier hebben 2 zwemmers van de Spatters mooie bekers mee naar huis genomen. Mathijs de Wit uit Hoogersmilde ging op 5 afstanden met de 1e prijs en op 1 afstand met de 2e prijs naar huis. Daan Mulder uit Beilen ging op 2 afstanden met de 2e prijs naar huis.

In Drachten vond de regionale zomerkampioenschappen in een 50 meter bad plaats. Dit was verdeeld over 2 weekenden en hier kwamen Lotte Lubbers , Hanna Sampimon en Filip Piszczynski uit voor KSN, het samenwerkingsverband tussen De Spatters en De Kikker in Emmen. Lotte en Filip hebben elk maar liefst 8 medailles gehaald. Filip haalde 2 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles en Lotte ging met 4 zilveren en 4 bronzen medailles naar huis. Hanna greep net naast de prijzen maar het plaatsen voor deze kampioenschappen is al een topprestatie!

Lijkt het je leuk om ook eens mee te trainen met zwemmen? Neem contact met de spatters op via secretariaat@zpcdespatters.nl of kijk op de web site. Je bent van harte welkom om mee te komen trainen!