De clubkampioenschappen van 2017 van Z&PC de Spatters zijn zeer geslaagd verlopen. Er kwamen op de zaterdagmiddag zo’n 75 zwemmers aan de start voor deze zwemwedstrijd. Alle afdelingen van de zwemverenigingen; waterpolo, synchroonzwemmen, zwemmend redden, masters-/trimzwemmen en natuurlijk het wedstrijdzwemmen waren aanwezig. Dit alles om een clubkampioen en clubkampioene 2017 te bepalen.

Er werd goed, hard en enthousiast door de zwemmers gestreden. Voor veel jonge zwemmers was het heel spannend, dit was hun eerste echte zwemwedstrijd, maar ze kwamen allemaal goed weg en veilig aan de overkant van het bad.
Alle zwemslagen, de vlinder- school- rug- en vrije slag kwamen aan bod. De jongsten zwommen 25 meter en vanaf 11 jaar werd er steeds 50 meter gezwommen.
Van alle leeftijden deden er zwemmers mee, varriërend van 6 t/m 56 jaar. De jongsten deden goed hun best, maar ook de wat oudere zwemmers lieten zien dat ze nog heel goed mee kunnen komen.

Maar het ging deze wedstrijd uiteindelijk om de clubkampioenen van 2017. De 6 snelste dames en de 6 snelste heren allround zwommen in de finale de 100 meter wisselslag.

De uitslag van de finales:

Dames:
1e plaats: Caroline Damen (clubkampioen)
2e plaats: Linda Boxma
3e plaats: Anne Speelman

Heren:
1e plaats: Derk Jan Speelman (clubkampioen)
2e plaats: Richard Hovenkamp
3e plaats: Andy Oort

De clubkampioenen Caroline Damen en Derk Jan Speelman, en de wedstrijdzwemmers in de nieuwe kleding.

De clubkampioenen Caroline Damen en Derk Jan Speelman, en de wedstrijdzwemmers in de nieuwe kleding.

In de pauze werden de wedstrijdzwemmers verrast met de nieuwe clubkleding.
De kleding is ter beschikking gesteld door Bouwcenter Concordia.

Bouwcenter Concordia

 

Na afloop lag er voor iedere deelnemer een medaille klaar, zo zijn ze allemaal een beetje winnaar.
De afsluiting vond plaats achter het zwembad middels een gezellige BBQ.

Alle zwemmers bedankt, maar natuurlijk ook de vele vrijwilligers (veelal ouders) bedankt voor jullie inzet. Allemaal een fijne vakantietijd gewenst.

Foto’s: Carl Damen