Op zondag 15 december 2019 zwommen zo’n 80 masters van 20 verschillende verenigingen uit heel Nederland mee in alweer de 7e editie van de masterwedstrijd in Beilen. De leeftijd van de zwemmers varieerde van 20 jaar tot zo’n 70 jaar.

Het leuke aan deze jaarlijkse wedstrijd van de Spatters is dat ook de masters die normaal geen wedstrijden zwemmen, mee kunnen doen. Het gaat bij deze wedstrijd niet zozeer om de prestaties, het behalen van punten of binnenslepen van prijzen. Plezier, gezelligheid en lekker zwemmen staan bij deze wedstrijd voorop. Tijdens de verschillende afstanden wordt er steevast muziek gedraaid en mede hierdoor is het altijd een gezellige boel.

Natuurlijk is er wel een beetje gezonde competitie, vooral bij de estafettes. Een favoriet onderdeel bij velen. Ook zijn er zwemmers die wel een goede tijd willen neerzetten. Soms is er nog een limiet nodig om mee te kunnen doen aan het ONMK korte baan in Rotterdam in januari 2020, of misschien zelfs voor het EK Masterszwemmen Budapest 2020. Want ook voor masterszwemmen is er een NK korte baan/lange baan, een EK en zelfs een WK!

Er werden zondag vele persoonlijke records gezwommen. Ook door de zwemmers van de Spatters werden mooie tijden neergezet. Het was weer een groot succes. De meeste deelnemers van de afgelopen jaren zijn erg enthousiast over de jaarlijks terugkerende wedstrijd in Beilen en velen zien we dan ook ieder jaar terug. Bij het afscheid wordt vaak al geroepen: “Tot volgend jaar!”.

We kijken terug op een bijzonder geslaagde wedstrijd. Uiteraard mede dankzij alle officials en vrijwilligers. We hopen volgend jaar weer veel masters te mogen begroeten. De datum voor volgend jaar zal zijn 13 of 20 december. Tot dan!