Onze Spatter Koen Rooseboom, selectiezwemmer én waterpoloër, bevindt zich sinds 5 februari dit jaar in Nieuw-Zeeland. Ik vroeg hoe het met hem ging.

“Poeh, nu ik daar aan denk, wat ga ik die mannen missen.”

Voor het hele avontuur keek Koen er enorm naar uit om een half jaar naar Nieuw-Zeeland te gaan voor een stageplek. Desondanks het avontuur dat Koen gaat beleven, schrijft hij in zijn reislogboek dat hij alles heel erg zal gaan missen. Met name de waterpolo blijkt uit zijn logboek. Zowel de trainingen en wedstrijden als zijn teammaten. Koen zegt: “Poeh, nu ik daar aan denk, wat ga ik die mannen missen.”

De reis

Koen vertelde me dat zijn reis heel erg lang was. Niet alleen het zitten in het vliegtuig. Koen moest van Beilen naar Amsterdam, van Amsterdam naar Dubai, van Dubai naar Brisbane en van Brisbane naar Auckland. Helaas begon zijn reis niet al te best: hij had bij zijn eerste vlucht al twee uur vertraging.

De reis van Koen Rooseboom naar Nieuw-Zeeland

De reis van Koen naar Nieuw-Zeeland

Eenmaal aangekomen

Het is een beetje anders in Nieuw-Zeeland… Koen wordt opgehaald door een taxi en hij kruipt zomaar achter het stuur. Ja Koen, ze rijden links in Nieuw-Zeeland, dus het stuur zit rechts! Na zijn hele lange reis komt Koen terecht in een appartement. Helaas is het appartement niet heel schoon achtergelaten door de vorige bezoekers. Ook de douche is niet geschikt voor Koen. Of de lengte van Koen niet voor de douche.

Over Koen Rooseboom

Koen studeert Facility Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen. En hij loopt nu stage in Auckland bij Quinovic Ponsonby. Een organisatie die werkt als tussenpersoon tussen huurder en verhuurder. Hij zegt dat de werksfeer heel fijn is. Koen werkt met vijf andere collega’s op een kantoor.

Gelukkig is Koen zelf nog positief! Hij schijnt een leuke stageplek te hebben in een prachtig land. Dat blijkt uit zijn nuchtere reactie toen ik hem vroeg hoe het ging.

“Gaat goed, hé. De dagen vliegen voorbij en ik zit inmiddels al op de helft van m’n verblijf in Nieuw Zeeland. Mijn stage gaat hartstikke goed en ik gebruik mijn vrije tijd om dit prachtige land te verkennen.”

Groetjes van Koen Rooseboom in Nieuw-Zeeland

Groetjes van Koen

Koen houdt elke twee weken een logboek bij! Hier kun je elke twee weken zijn reisverhaal lezen. Bekijk hier al zijn reisverhalen.