Het weekend 12 juli was het weer zover, het clubkamp van onze club: De Kikker, De Spatters en Najade. Na een geslaagd clubkamp vorig jaar vlak bij Emmen was deze keer Assen aan de beurt. Camping De Ommekeer…

… aan de Baggelhuizerplas was het decor van een mooi weekend. Vrijdag waren alle leden welkom rond een uurtje of 19:00 en kon iedereen zijn plekje in een van vijf tenten zoeken. Dit alles nam flink wat tijd in beslag en de overige tijd weer ingevuld met de laatste voorbereidingen voor de bonte avond.

Er was dit jaar gekozen om de bonte avond op vrijdag te laten plaatsvinden omdat iedereen op vrijdag nog fit is. Hierdoor kon de organisatie acts verwachten die boven het niveau van een zaterdagavond zouden uitstijgen. En dat niveau werd ruimschoots gehaald. De avond werd geopend door een leuke stoelendans in het krappe cafe van De Ommekeer. Deze intensieve dans werd gevolgd door de zwemclub quiz van Lieke en Saule. Daanra kwam de shampoo-proef waar Ingmar, net als vorig jaar, verschillende smaken van elkaar diende te onderscheiden. Dit ging hem aardig goed af. Vervolgens was het tijd voor een spectaculaire turnact waarin de dames hun turnkunsten met veel succes lieten zien. Hierna was het tijd om de hersenen te laten kraken bij het welbekende spel: masker op, masker af. Een variant op het petje op, petje af spel. Als laatste voerde een aantal leden een toneelstuk op die ter plekke geregiseerd werd. De acteurs werden hierbij uit het publiek gekozen en hadden niets kunnen voorbereiden. Wat volgde was het fantastische toneelstuk van Tarzan en zijn vrienden.

De avond werd afgesloten bij het kampvuur aan de plas die dicht achter de camping ligt. Na wat voorwerk van de jeugd van Assen werd het vuur verder opgestookt tot een prachtig vuur waar de kinderen van konden genieten. Er werd nog even nagezeten maar rond 2:30 was het toch echt stil op camping De Ommekeer. 

Tot zaterdagochtend waar iedereen luidt werd gewekt door iemand van de organisatie, volgens de schrijver van dit bericht ene Ingmar, die uit alle macht met pannen en potten tegen elkaar aan sloeg. Dit was het teken om uit bed te komen en de dag te beginnen met een lekker ontbijtje geregeld door de organisatie. Na het ontbijt kwamen langzaam de wat jongere jeugd binnen stromen die de hele zaterdag ook van partij waren. Toen iedereen bij elkaar kwam werd duidelijk wat er die ochtend op het programma stond: lasergamen.

Na een uitgebreide uitleg over de laserguns, werden de teams verdeeld en omstebeurten het bos in gestuurd. Het doel was om zoveel mogelijk ‘vlaggen’ van de tegenstander te veroveren/heroveren. Voor de kleintjes bleek dit een spannend uitdaging, waarbij het nodige gegil in het wijde omgeving te horen was. 

Na het lasergamen, was het tijd voor het middageten. Net als vorig jaar stonden de pannenkoeken weer op het menu. Voor Tycho, Gauke en Ingmar was er de uitdaging om binnen een uur iedereen van genoeg pannenkoeken te voorzien. Met behulp van Joske en Britt werden de pannenkoeken keurig verdeeld en was iedereen na een uur voorzien.

Inmiddels was het rond een uur of drie en waren alle zwemmers weer uitgebuikt van de pannenkoeken. Het weer was boven verwachting goed opgeklaart, wat betekende dat er een kano-estafette op de planning stond. De teams werden verdeeld in teams van negen man, deze negen man werden onderverdeeld in drie teams van drie. Het doel van de estafette was om het hele team van negen man, per drie personen, zo snel mogelijk naar het meest verre strand en terug te varen. Aangezien er maar drie personen in een kano konden, speelden de overige teamleden potjes volleybal tegen de andere teams. Per keer dat een team een potje volleybal won ging er tien seconden van de totale estafette tijd af. Het bleek een leuk spel te zijn, met de nodige te water geraakte teams. Uiteindelijk won het team van Bob, Gauke, Corne, Joske, Anouk, Matthijs, Esther, Daan en Ingmar met een enorme voorsprong van enkele minute. 

Na het intensieve middagspel, stond er vrije tijd op het programma. Hierbij hebben de zwemmers heerlijk lopen volleyballen, voetballen, zwemmen en uitrusten. 

Eenmaal uitgerust werd de bbq aangestoken en hebben de zwemmers gezellig samen gebarbecued. De barbecue was uitermate goed verzorgd, mede dankzij de sponsoring van de Jumbo Mulder uit Beilen en de chef’s Ivan en Anton. Na de bbq werden de jongsten onder de zwemmers weer opgehaald door de ouders. Ook na de bbq mochten de overgebleven zwemmers even uitbuiken, dit om zich voor te bereiden op het avondspel: blikspuiten. In het schemerdonker bleek dit een aantal spannende potjes op te leveren, waarbij de zoekers het niet een keer voor elkaar kregen om alle zwemmers te vinden. Na het avondspel werd er bij het meer een flink kampvuur gebouwd en hebben de zwemmers samen tot laat in de nacht het leuke weekend afgesloten.

De zondagochtend stond in het teken van uitslapen, ontbijten en schoonmaken, dit bleek voor een aantal vermoeide zwemmers een te uitgebreid programma. Gelukkig hebben ,de overige zwemmers de schoonmaaktaken goed op zich genomen en was het rond 11:00 weer spik en span bij camping Ommekeer. Rond 12:00 werden de laatste zwemmers opgehaald en was het gezellig clubweekend toch echt voorbij.

Vrijwilligers en organisatie, bedankt voor de goede zorgen!