Afgelopen weekend waren de Club- en Startgemeenschap kampioenschappen in het zwembad van Beilen.
Bijna 80 zwemmers van de 3 verenigingen van de startgemeenschap: de Kikker, de Spatters en Najade, kwamen aan de start van deze wedstrijd om onderling uit te maken wie de titel clubkampioen 2018 en de titel startgemeenschap kampioen 2018 mochten winnen.

Van de Spatters waren alle leeftijden van onze vereniging wel vertegenwoordigd. De jongste zwemmer Roy Knegt (6 jaar) en de oudste deelnemer Jan Haitsma, een van de oudere leden en tevens de voorzitter van de club, zwommen mee. En natuurlijk alles wat er tussenin komt aan leeftijd kwamen uit in deze wedstrijd. De zwemmers en zwemsters hebben enorm hun best gedaan, iedereen kwam na afloop wel in aanmerking voor een medaille. Maar de snelste zwemmer en zwemster kwamen in aanmerking voor de titel clubkampioen 2018.
Dit zijn geworden Linda Boxma en Derk Jan Speelman, beide van harte gefeliciteerd. Voor Derk Jan was dit vooralsnog ook de laatste prijs die hij binnenhaalt bij de Spatters, hij zwemt vanaf september bij Rotterdam Swimming.

Na afloop van de reguliere series waar de clubkampioenen van De Kikker en Najade werden bepaald, zwommen de snelste zwemmers van de verenigingen een finale 100 meter wisselslag. De winnaars hiervan mogen zich voor het eerst in het bestaan van de startgemeenschap, het hele jaar Startgemeenschap kampioen 2018 genoemd worden. Na 2 schitterende finales waren bekend welke zwemster en zwemmer hiervoor in aanmerking kwamen. Bij de dames ging de prijs naar Saranda Hofstra van de Kikker en bij de heren naar Derk Jan Speelman van De Spatters.

Na afloop was er een grote gezamenlijke barbecue waar de prijswinnaars werden gehuldigd. Ook werd Anton Koekkoek door diverse zwemmers in het zonnetje gezet voor zijn bewezen diensten als hoofdtrainer van De Spatters van de afgelopen jaren.
Op de foto overhandigde een delegatie van de selectie als dank aan Anton een mooie plant en cadeau’s.