Onder leiding van coach Chiel Centen mochten de waterpolosters afgelopen zaterdag 16 december aantreden tegen Ritola dames 1. De bekerwedstrijd werd tegen Ritola met één doelpunt verschil gewonnen door de dames. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden…

De eerste periode eindigde in het voordeel van onze dames met 5-0. Degene die deze doelpunten op hun naam mochten schrijven waren Ilse Edel, Anja Speelman en Rowan Klaassens. Ritola wist na ruim een minuut spelen ook het doel van Midden-Drenthe te vinden, maar hierop wist Anja snel te beantwoorden met een tegendoelpunt. Sophia van den Boogerd, Anja Speelman en Ilse Edel kregen een paar knappe assist die 100% scoringskans gaven.

De tweede periode werd beëindigd met als periode stand 8-3 in het voordeel van onze dames.

De derde periode mocht Ilse Edel het doel verdedigen, wat in de eerste twee periodes door Lisa Wiersma werd gedaan. Lisa scoorde na een kleine 3 minuten op de klok de 9-4 voor Midden-Drenthe. Woman of the Match Anja Speelman wist de stand te trekken naar 11-4 en het laatste prachtige doelpunt werd gemaakt door Sophia! De waterpolosters wonnen met 12-7 van Ritola dames 1!

Waterpolo Dames 1 winnen van Ritola

Rowan KIaassens in actie tijdens de overwinning tegen Ritola.