Afgelopen zaterdag (16 december) hebben de waterpoloërs van Midden-Drenthe uitstekende zaken gedaan in de competitie. Na 2 weken geleden GZVW uit Winschoten aan de zegekar te hebben gebonden was het dit keer het opleidingsteam van WSG ESTA uit Emmen die niet aan de dadendrang van de heren kon ontsnappen.

Weinig kans voor de tegenstander

De jonge tegenstanders gaven aan het begin weinig ruimte. Toch liepen de heren na uitstekend pressie werk uit naar een 4-0 voorspong. De tweede periode vertoonde hetzelfde beeld, weinig tot geen kansen voor de tegenstander en een vrolijk scorend Midden-Drenthe. Voor de tegenstanders het in de gaten hadden, was de score uitgelopen naar een alles zeggende 7-1 voorsprong. Na de tweede periode, was de spanning uit de wedstrijd. Vele schotpogingen van de tegenstander werden netjes verwerkt door de sterk keepende Richard Hovenkamp. Na nog een aantal schotpogingen van de tegenstander werd de uitslag uiteindelijk 11-2 voor de mannen van Midden-Drenthe.

De mannen staan op dit moment 5e in de competitie, een uitstekende prestatie, nadat ze de laatste 3 jaren al zijn gepromoveerd. Daarbij de hulp van een uitstekende trainer Alfred Mulder. Hij zorgt ervoor dat onze waterpoloërs beter worden en ze ook in deze klasse weer gewoon goed meedoen.