Afgelopen zondag 15 april speelden onze dames tegen Ritola, waar ook de competitie tegen begon.

Tot de tweede periode wisten beide partijen geen acties te maken dat leidde tot een doelpunt. Midden-Drenthe wist wel steeds de opening te pakken en dit resulteerde in de tweede periode met een prachtig doelpunt van Sophia van den Boogerd. Na een paar situaties waarin Midden-Drenthe een man minder had wist Ritola nog niet te scoren. Een paar knappe assist op Ilse Edel en Anja Speelman wisten de dames een verschil in het scorebord te brengen, 0-3. Ritola scoorde in de laatste 5 seconden van de wedstrijd de 1-3.

In de derde periode moest de focus voornamelijk liggen op het aanvallende gedeelte, de dames wisten de verdediging zo vast te leggen dat Ritola er niet door kwam. Marit van IJsselmuiden, nog maar 13 jaren oud, liet prachtig verdedigingswerk zien en zwom zichzelf zo goed vrij dat ze bijna een doelpunt wist te maken!

Met 5 doelpunten, gemaakt door Marleen Speelman, Anja Speelman, Sophia van den Boogerd en Ilse Edel, op rij in de derde periode brachten de dames de stand naar 1-8. Ritola kreeg twee kansen op rij en wisten deze goed te benutten met twee doelpunten, 3-8. Zowel Ritola als Midden-Drenthe wisten nog twee acties te maken en de stand eindigde in 5-10.

Onze waterpolodames zijn verzekerd van de vierde plek in de eindstand!