Afgelopen zaterdag 27 januari speelden de dames thuis tegen Aqua’68 uit Assen. De uitwedstrijd werd gewonnen met 6-8 door de dames, maar bij de thuiswedstrijd kwamen ze net te kort voor de winst.

De dames kwamen binnen de eerste 2 minuten van de wedstrijd al op 0-2 achterstand. De tactiek werd een beetje aangescherpt en de dames begonnen zwemacties te maken, hierop Aqua geen reactie op wist te geven. Anja Speelman en Sophia van den Boogerd brachten de stand gelijk naar 2-2. De eerste periode eindigde helaas in het voordeel van Aqua, 2-3.

In de tweede periode is er wat gewisseld om te kijken of de dames het spel open konden breken en vooruit konden lopen op Aqua, maar Aqua wist binnen de eerste twee minuten de 2-4 te maken. Anja Speelman gooide in de laatste 20 seconden de 3-4 in het doel van Aqua.

Lisa Wiersma maakte in de derde periode de gelijkmaker voor Midden-Drenthe, waarop Aqua direct respons gaf en het scorebord naar 4-5 bracht. Anja Speelman maakte een geweldige actie en wist binnen 12 seconden het doel van Aqua te bereiken, 5-5. De derde periode eindigde weer het in voordeel van Aqua 5-6.

De vierde periode wist Aqua 2 doelpunten vooruit te lopen op Midden-Drenthe. De tactiek werd een beetje bijgeschaafd en de dames moesten hun eigen spel weer zien te vinden. Binnen 30 seconden wist Sophia van den Boogerd er twee prachtige doelpunten in te schieten. Lisa Wiersma wist 20 seconden later de bal uit te lucht te plukken en wist door een snelle aanval via de buitenkant de 8-7 te scoren. Met nog 1 minuut op de klok wisten de dames dat het nog wel eens spannend kon worden, Aqua scoorde ook nog de 8-8. De dames hadden nog 6 seconden om hun doel te verdedigen voordat het eindsignaal werd gegeven, de wedstrijd eindigde in 8-8. Het doel van Midden-Drenthe werd afgelopen zaterdag knap verdedigd door Eline Centen.

Foto: Arjan Jonkers