Het was een druk weekend voor de Heren 1 van Midden-Drenthe. Het weekend stond in het teken van twee wedstrijden die gespeeld moesten worden. Een thuiswedstrijd tegen de Wetterwille uit Burgum en een uitwedstrijd tegen GZVW uit Winschoten.

Midden-DrentheWetterwille

De eerste wedstrijd beloofde een thriller te worden, aangezien de heren van Midden-Drenthe hier de laatste jaren niet meer van hadden gewonnen. Dat het een thriller was, bleek wel uit de gigantische hoeveelheid kansen die de heren nodig hadden om te scoren. De tegenstanders hadden daartegen nauwelijks kansen nodig om te scoren. Dit resulteerde al snel in een 3-1 achterstand. Na een 4 minuten uitsluiting tegen de Wetterwille wegens moedwillig slaan, sloeg de wedstrijd in het voordeel van de heren uit. Met de 4-3 eindstand mogen de heren zich gelukkig prijzen.

GZVW – Midden-Drenthe

Op zondag werd de wedstrijd gespeeld in Winschoten. Met goede moed werd de wedstrijd aangevangen aangezien de vorige in winst was geëindigd. De wedstrijd kantelde direct naar de heren van Midden-Drenthe toe. Voor de tegenstander het in de gaten had, stonden ze al achter met 3-1. Helaas begonnen de heren van Midden-Drenthe na de tweede periode langzaam de wedstrijd van de dag ervoor te voelen. Onmogelijk balverlies, veel kansen gingen verloren, met als gevolg dat GZVW steeds dichterbij kwam en uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok. Eindstand 7-5.