Dames winnen met 3-22 van de inktvis!

Afgelopen zaterdag stonden de dames klaar om alles uit de kast te trekken tegen de inktvis. De inktvis was geen onbekende tegenstander voor de dames, maar onderschatten mochten ze zeker niet doen. Na een paar wedstrijden waarbij het scorebord in het voordeel stond van de tegenstander, wisten ze dat ze aan de bak moesten.

De eerste periode wist Ilse Edel de stand te openen na 9 seconden speeltijd. Na ruim twee minuten wist Lisanne Wasse haar eerste officiële doelpunt van dit seizoen te maken. Snel daar achteraan kwam Edel weer als een speer inzwemmen en maakte de 0-3. De inktvis deed van zich afbijten en scoorde, 1-3. De eerste periode eindigde met 1-4.

De tweede periode werd geopend door Rowan Klaassens, haar eerste wedstrijd dit seizoen. Maar ook Edel liet er geen gras over groeien en daar was dan de 1-6 binnen 2 minuten speeltijd. Edel maakte er 3 op rij in de tweede periode. Na een knappe assist gegeven op Klaassens maakte zij de 1-9. Aan het einde van de tweede periode stond het scorebord op 1-12 in het voordeel van onze dames.

In de derde periode wist Edel er ook 3 te scoren, Wasse 2 en Klaassens ook 2. Doelpuntjes van een hoog niveau en zo kennen we onze dames weer. De derde periode eindigde met 2-18!

In de vierde periode wist Edel weer twee keer knap het doel te bereiken en af te maken. Harriet Houwing had een mooi afstandsschot en maakte de 2-20. De laatste drie minuten verliepen moeizamer dan de eerste drie periodes. De wedstrijd eindigde in een 3-22 overwinning. Een grote pluim voor het verdedigings- en keeperswerk.

Aanstaande zaterdag spelen onze dames thuis tegen GZVW/Bubble d1. Vorig seizoen wisten onze dames steeds net niet te winnen, maar zaterdag gaan ze er weer voor! Zaterdag 25 november om 17:45 uur in zwembad de Peppel in Beilen.