Afgelopen zondag 18 maart speelden de dames tegen de Inktvis. De dames staan momenteel op een vierde plek in de competitie.

Lisa Wiersma opent de score met een afstandsworp, waarop de Inktvis gelijk reageerde met de 1-1. De dames moesten een tandje bijzetten want de Inktvis liep uit naar 1-2. Ilse Edel scoort er vier op rij en brengt de stand naar 5-2. Lisa Wiersma scoorde de 6-2, Ilse Edel topscoorder van de dag wist er binnen 30 seconden nog drie in te schieten voor Midden-Drenthe en liet de tweede periode eindigen in 9-2.

Keeper Anja Speelman leverde en knap staaltje werk en gaf de rode cap over aan Lisa Wiersma. Wat prima werk opleverde. Anja Speelman opende de derde periode met 10-2, waarop weer een reeks doelpunten door Ilse Edel werden gemaakt, 14-2. Harriet Houwing, Lisette Stevens, Noëlle Beugels, Inge Faber en Thyrza Hummel wisten hun tegenspeler zodanig uit te pressen dat de bal niet in de buurt kwam van het doel van Midden-Drenthe. Lisanne Wasse met een knap staaltje verdedigingswerk en meerdere assists wist de 15-2 op haar naam te zetten. Anja Speelman laat de wedstrijd eindigen in 16-2.

Aankomend weekend spelen de dames uit tegen GZVW in Winschoten. Van GZVW weten de dames al 2 seizoenen niet te winnen, gaat het de dames zondag lukken?

16:00 uur GZVW dames 1 – Midden-Drenthe dames 1
Zwembad de Watertoren

Foto: Arjan Jonkers