Onze masterszwemmers hebben goed gezwommen op het WK in Boedapest.

In de prachtige zwembaden van Boedapest mochten onze masters zwemmen. Op verschillende afstanden kwamen ze in aktie op het WK voor masters 2017. Maar om in de buurt van de medailles te komen is er meer voor nodig dan Alma Knegt, Roelien Speelman, Jan Haitsma, Roelof Broekman en René Speelman konden bieden. Er werd door de wereldtop namelijk heel erg hard gezwommen.

De beste prestaties werden geleverd door de dames van de Spatters, Alma Knegt zwom op de 50 meter schoolslag naar een mooie 33e plaats en Roelien Speelman op deze afstand een 42e plaats. Van de beide estafetteteams die de masters hadden behaalde één team op de 4×50 meter vrije slag een 37e plaats. Trainster/coach Albertje van Veen was wel heel goed te spreken over wat de zwemmers lieten zien in het bad. Er is een jaar lang naar toe getraind en dat was in de tijden die gezwommen werden terug te zien.

De wedstrijden werden in vier prachtige 50-meterbaden gezwommen, 2 buiten- en 2 binnenbaden. Om te trainen en een warming-up te doen waren er nog 6 baden die daarvoor gebruikt konden worden. Een heel verschil met de beperkte ruimte die men vorig jaar tijdens het EK in Landen had.

Doordat de laatste dag tegelijk viel met een nationale feestdag in Hongarije monden we ‘s avonds genieten van een spectaculaire vuurwerkshow boven de stad.

Vuurwerk in Boedapest

Volgend jaar staat er een EK masters op het programma, deze wordt gehouden in september in de stad Kranj te Slovenië. Er zijn al een aantal masters die al hebben aangegeven het komend jaar weer proberen de limieten hiervoor te gaan halen. In oktober begint voor de masters weer het Zuyderzeecircuit, de eerste wedstrijd wordt gehouden in het nieuwe zwembad van Kampen.