De masters waren door de gemeente Midden-Drenthe genomineerd als sportploeg van het jaar 2017. Het behalen van het goud op het Nederlands Kampioenschap op de estafette 4 x 50 meter vrije slag in Eindhoven is één van de redenen. Daarnaast werd op hetzelfde NK door de mannen estafette 200+ op de 4 x 200 meter vrije slag de zilveren medaille behaald. De deelname aan het WK Masters in Boedapest en daar goed gezwommen te hebben is ook niet onopgemerkt gebleven.

Genomineerde sportploegen

Afslag 30 in Beilen was de locatie voor het sportgala waar de winnaars bekend gemaakt werden. Als sportploegen waren tevens genomineerd, de volleybal-heren van FAMA, de volleybal-dames van Smash en de beach-handbal dames van HV Beilen. Om sportploeg te worden moest je proberen zoveel mogelijk mensen te laten stemmen op jouw team.
Wij als klein team met wat oudere deelnemers zullen op social media de slag wel verloren hebben. Aan onze sportieve prestaties kan het in ieder geval niet gelegen hebben.

Sportploeg masters

vlnr: Roelien Speelman, René Speelman, Alma Knegt, Jan Haitsma, Roelof Broekman, Albertje van Veen

De nominatie

Om als sportploeg van het jaar genomineerd te worden, dat hebben we zeker gewaardeerd. We kijken terug op een mooie, spannende, gezellige avond. Ook de voorbereidingen waren leuk, het stukje in de Krant van Midden-Drenthe en het maken van het promotie filmpje in het zwembad.
Helaas blijkt uit de vraagstelling van de gastvrouw dat het grote publiek nog steeds niet goed weet wat het masters zwemmen inhoudt. Daar is dus nog een schone taak voor ons weggelegd.

Onze masters mogen dan de titel niet hebben behaald, we zijn vast een goede tweede geworden.

De focus van onze zwemmers ligt nu op de voorbereidingen en het behalen van de limieten voor het EK Masters. Deze worden gehouden in Kranj in Slovenië begin september 2018.

Volleybalsters Smash  Sportploeg van het jaar

De volleybalsters van Smash feliciteren we met het behalen van de titel Sportploeg van het jaar 2017 van de gemeente Midden-Drenthe en wensen hen heel veel succes met het vertegenwoordigen van onze gemeente tijdens het sportgala Drenthe welke wordt gehouden op 12 maart in Hoogeveen.