Het estafetteteam van de masterszwemmers van De Spatters uit Beilen is genomineerd voor Sportploeg van het Jaar 2017 van de gemeente Midden-Drenthe.
De nominatie hebben ze te danken aan de vele sportieve successen van het afgelopen jaar. Maar de belangrijkste daarvan zijn wel het goud en het zilver op het Nederlands Masters Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. Dat betekende twee maal het podium voor de masters. Het goud werd behaald op de 4 x 50 meter vrije slag gemend in de catergorie 160+ en het zilver op de 4 x 200 meter vrije slag heren in de categorie 200+. De categorieën staan voor de leeftijden van de 4 zwemmers bij elkaar opgeteld. Daarnaast hadden de zwemmers zich in 2017 ook geplaatst voor deelname aan het WK in Boedapest (Hongarije).

Stemmen

Stem op deze ploeg via de website: http://sportgala.dekrantvanmiddendrenthe.nl

Van link naar rechts. Vooraan: Alma Knegt, Roelien Speelman, Albertje van Veen. Achteraan: Roelof Broekman, Jan Haitsma, René Speelman

De Voorzitter*

De Voorzitter Jan Haitsma van Z&PC De Spatters, zelf ook deelnemer van dit estafetteteam, vindt de nominatie voor de titel Sportploeg van het Jaar meer dan verdiend. “Het masters estafetteteam laat zien dat ouderen op een behoorlijk niveau kunnen meesporten”, aldus Haitsma. Het estafetteteam bestaat namelijk niet uit jonge broekies maar uit gelouterde ouderen.
Jan Haitsma is supertrots op zijn masters estafetteteam. “Toen we vijf jaar geleden met dit zwemonderdeel begonnen wisten we niet dat we zo ver zouden komen. We hebben het EK in Londen gezwommen en afgelopen zomer stonden we nog met een 200+ team op het WK in Boedapest.”

* tekst van de website sportgala.dekrantvanmiddendrenthe.nl

Nu de zwemmers genomineerd zijn willen ze natuurlijk ook verkozen gaan worden tot sportploeg van het Jaar. Deze titel kunnen ze verkrijgen door de meeste stemmen te halen van het publiek en van een deskundige jury.

Jan Haitsma als slotzwemmer en blijde winnaar  van het estafetteteam op de 4 x 50 meter vrije slag tijdens het EK in Boedapest:

De binnenkomst van het estafetteteam op de 4x 50 meter wisselslag in de Duna Arena tijdens het EK in Boedapest:

Vergeet niet te stemmen

Stem op deze ploeg via de website: http://sportgala.dekrantvanmiddendrenthe.nl